Social Media

Waterschapspartij PUUR. pleit voor kwijtschelding van de waterschapsheffingen voor mensen die het financieel moeilijk hebben. De komende weken laten we een aantal van hen aan het woord. Vandaag is dat Marieke (40). Iets meer dan 10 jaar geleden nog een succesvol ondernemer met 34 man in dienst. Als gevolg van een echtscheiding in financiële problemen geraakt.

Waar geef jij je geld aan uit?
Ik heb 55 euro in de week om van te leven. Gezond eten, wat ik graag wil, is dan een uitdaging. Tot voor kort kon ik dat ook krijgen bij de Voedselbank. Maar daar mag je maar 3 jaar komen. Ik zoek nu op Facebook naar acties en speciale groepen. Zo heb ik laatst een kistje met groenten gewonnen. Heerlijk! Maar ik zorg vooral dat het met mijn “kindjes” goed gaat. Ik heb een aantal hondjes die voor mij hetzelfde betekenen als kinderen voor een moeder.

Wat zou jij doen met 296 euro, het bedrag dat waterschap Delfland sinds 2017 niet meer kwijtscheldt voor mensen zoals jij?
Dat zou ik gebruiken om onverwachte tegenvallers op te vangen. Ik ben een periode dakloos geweest en heb daarna 1500 euro gekregen om een woning in te richten. Als er iets stuk gaat, kan ik het nu niet repareren of vervangen. Daar wil ik graag voor sparen. Vroeger kocht ik kleding van Tommy Hilfiger in de PC Hooftstraat. En at ik met vrienden en zakenrelaties in Parkheuvel. Spontaan uit eten gaan was niet bijzonder. Ik had misschien wel tien keer zoveel geld als nu. Maar ik weet nú dat ‘geld maakt niet gelukkig’ waar is. En dat je pas dingen, maar ook mensen, leert waarderen als je écht niets meer hebt.

Wat is jouw droom?
Mijn hoofd zit nu nog vol met allerlei narigheid uit het verleden. Zowel emotioneel als financieel. Maar als ik uit de schulden ben en er geen lijken meer in de kast zitten, dan wil ik heel graag mijn groot rijbewijs halen en vrachtwagenchauffeur worden. Internationaal dan hè. Zwitserland, Italië. En mijn hondjes gaan dan mee natuurlijk.

Achmed

Leave a reply