Social Media

“Waterschappen doen belangrijk werk”

Waterschapspartij PUUR. pleit voor kwijtschelding van de waterschapsheffingen voor mensen die het financieel moeilijk hebben. De komende weken laten we een aantal van hen aan het woord. Vandaag is dat Erik (38). Blij met zijn sinds kort verworven plek in een woongroep in Den Haag. Maar ook opgezadeld met een schuld als gevolg van het tijdelijk ontbreken van een woonadres.

 

Waar geef jij je geld aan uit?
Er zit een loonbeslag op mijn uitkering. Ik krijg nu bijna 900 euro in de maand. Daar betaal ik huur, contributie voor de woongroep, water, elektra, verzekeringen, telefoon en natuurlijk eten en drinken van. Vanwege de schulden die ik heb, ga ik waarschijnlijk een traject in. Dan bepaalt een rechter dat ik mijn schulden in 3 jaar kan aflossen. Ik ben dankbaar voor wat ik krijg. Best gek eigenlijk om ‘loon’ te krijgen terwijl je niet werkt. Ik doe nu wel vrijwilligerswerk, maar wil graag een grotere bijdrage leveren aan de maatschappij. Laatst las ik iets over iemand die meubels maakt van opgevist plastic. Kicke vind ik dat!

 

Wat zou jij doen met € 296, het bedrag dat waterschap Delfland sinds 2017 niet meer kwijtscheldt voor mensen zoals jij?
Op dit moment zou ik dat gebruiken voor een nieuwe bril. Gister is toevallig een van de poten afgebroken. Voor het herstel moet ik nu eerst sparen. Het allerliefste wil ik de waterschapsbelasting gewoon betalen. De waterschappen doen belangrijk werk en het is logisch dat ze daar geld voor nodig hebben. Maar mensen zoals ik kunnen daar nu simpelweg niet aan bijdragen.

 

Wat is jouw droom?
Mijn talent is muziek. In een studio composities maken, waar wereldwijd bekende DJ’s mee kunnen ‘shinen’. Daar was ik in het verleden ook succesvol mee, maar dat heb ik verknald. Ik blowde en dat maakte mij negatief, een klager en paranoïde. Ik heb mezelf uit dat moeras getrokken en weet nu hoe ik anderen daarvoor kan waarschuwen. Heel recent is mij aangeboden om voor € 40 per maand mee te doen in het huren van een professionele studio. Mijn droom kan dus uitkomen!

admin

Leave a reply